Duyu Bütünleme Terapisi
Duyu bütünleme terapisi, 1970’lerde Ergoterapist A. Jean Ayres tarafından, duyusal işleme bozukluğu olan çocukların, duyusal bilgiyi düzenlerken yaşadığı zorlukların giderilmesi amacıyla geliştirilmiş terapidir.
daha fazla okuZeka ve Gelişim Testleri
Zeka ölçümü ve değerlendirmesinden bahsedebilmek için öncelikle zekanın ne olduğunu bilmemiz daha iyi olur. Zeka; algı, bellek, problem çözme, kavram oluşumu gibi üst düzey bilişsel süreçlerle ilişkilidir.
daha fazla okuErgoterapi
Günümüzde pek çok mecrada karşımıza çıkan ve sosyal hayatımızda da mutlaka bir şekilde duyduğumuz ergoterapi genellikle psikolojik rahatsızlıklar olmak üzere birçok hastalığın tedavisinde kullanılan ve kişinin yaşam kalitesini arttırmayı, toplumsal hayata katılımını ve bireysel bağımsızlığını kazanmasını amaç edinen bir tedavi çeşididir.
daha fazla okuKonuşma ve Dil Terapisi
Dil ve konuşma terapisti/patoloğu (DKT) insan iletişimi ve dil – konuşma ile ilgilenir ve tüm yaş gruplarında ses, konuşma, yutma fonksiyonları ve dil bozukluklarının tedavisinde görev alır. Dil ve konuşma terapisti/patoloğu, insan iletişimi ile ilgili bozuklukların yaşam boyu önlenmesi, ayırıcı tanısı, değerlendirmesi, tedavisi ve bilimsel incelemesinden sorumlu bir sağlık meslek mensubudur.
daha fazla okuOyun Terapisi
Çocuklar duygu ve düşüncelerini ifade etmekte yetişkinler kadar iyi değildir. Çoğu zaman duygu ve düşüncelerinin farkında olmayabilirler, anlamlandıramayabilirler, bu nedenle ifade etmeleri de güçtür.
daha fazla okuEMDR Terapisi
EMDR, “Eye Movement Desensitization and Reprocessing” kelimelerinin baş harfi ile isimlendirilen bir terapi yöntemidir ve Türkçeye “Göz Hareketleri ile Duyarsızlaştırma ve Yeniden işleme” olarak çevrilmiştir.
daha fazla okuBireysel Danışmanlık
Bireysel psikolojik danışma, bir etkileşim süreci olarak tanımlanmaktadır. Bu etkileşim danışman ve danışan olarak nitelendirilen iki insan arasındaki profesyonel etkileşimdir.
daha fazla okuAile ve Çift Danışmanlığı
Evlilik, kişinin yaşam kalitesi ile oldukça yakından ilgilidir. İyi giden bir evlilik ilişkisi kişinin hayatında tedavi edici olacağı gibi olumsuz bir evlilik yaşantısı kişide birçok psikolojik problemleri beraberinde getirmektedir.
daha fazla okuÇocuk Danışmanlığı
Temelleri annenin hamilelik döneminde atılan psikolojik gelişim tüm yaşam boyu sürer. Gelişimin en hızlı olduğu dönem 0-3 yaş olmakla beraber, 6 yaşa kadar ki ruhsal süreçlerin gelişimi hayat boyu etkisini gösterir.
daha fazla okuÇocuk Gelişimi Takibi
Neden Çocuk Gelişimi Takibi? 0-6 yaş, insan yavrusunun gelişimi için ALTIN YILLAR’ dır. Kendine güven, dünyaya güven, temel sosyal beceriler, girişimcilik, kendini ifade edebilme gücü ve isteği gibi hayati özelliklerin temeli bu yaşlarda atılır.
daha fazla okuCinsel Danışmanlık
Cinsellik ülkemizde hâlâ bir tabu olarak görülmekte ve bu nedenle cinsel sorunlar çok fazla dile getirilmemektedir. Ancak çok fazla sayıda çift cinsel sorunlar yaşamaktadır.
daha fazla okuErgen/Ebeveyn Danışmanlığı
Çocukların hayatında en önemli dönüm noktalarından biri ergenlik dönemidir. Çocukluktan yetişkinliğe bir geçiş dönemi olan ergenlik ruhsal, fiziksel, sosyal olgunlaşmayı da beraberinde getirir.
daha fazla oku